Sampaikan Salam RayaKu melalui Pakej Pizza Hut Big Box

Baru-baru ini Pizzahut Malaysia telah melancarkan pakej Big Box sempena menyambut Hari Raya Aidilfitri. Dengan adanya pakej Big Box ini dapat mengukuhkan ikatan silaturahin walaupun dalam keadaan sukar ini 

Umat Islam di seluruh negara merayakan Raya pada tahun ini pasti berbeza berbanding tahun-tahun sebelum ini namun itu tidak bermakna kita tidak boleh menyambut diakhir bulan Ramadhan untuk mengekalkan silutarhim seperti tahun sudah dengan pelbagai cara walaupun disambut dalam keadaan sederhana. 

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Malaysia Emily Chong, bahawa Hari Raya adalah musim pengampunan, keluarga dan kasih sayang bagi umat Islam. Tahun ini menjadi pengalaman manis kerana amalan tradisional yang lazimnya dilakukan oleh umat Islam berbeza atau dikurangkan pada masa-masa sukar ini. Tindakan salam lebih dari sekadar isyarat penting di kalangan umat Islam. Ini adalah cara untuk bertanya khabar kepada orang yang kita hargai dalam hidup kita, cara untuk meminta pengampunan dan cara untuk memperbaharui dan memperkuatkan hubungan sesama kita. Sesungguhnya perbuatan salam membawa makna yang besar bagi umat Islam, dan sangat tertanam dalam budaya kita di Malaysia. 

Beliau menambah " Walaupun cara salam biasa tidak dianjurkan selama pendemik ini, kita masih dapat menunjukkan kasih dan penghargaan kita kepada satu sama lain dengan banyak cara lain - kerana perbuatan salam adalah isyarat penting. Jika kita tidak bersalam atau setidak-tidaknya boleh kiram salam sekarang dengan pizza. Dan itu tonggal komersil kami untuk Raya ini."

Sehubungan dengan itu, saya mengajak semua peminat Pizza Hut untuk turut serta dalam keseronokan dengan memuat naik video mereka yang turut serta dalam jabat tangan Raya di Instagram Stories atau Facebook dan hashtag dengan #SalamRayaku, sehingga Pizza Hut Malaysia dapat mengumpulkan kompilasi terpanjang "salam" Video yang pernah ada.

Untuk hidangan besar Big Box, Big Box Plus, Double Box, On the Go 4, dan My Box bermula dari RM16.90, dan juga diskaun 50% untuk pizza saiz biasa melalui promo ini. Kotak @pizzahutmalaysia kali ini menampilkan hiasan bertema Raya khas untuk suasana perayaan apabila mereka membeli set Big Box, Big Box Plus dan Regular Double Box.
.
Promosi Sampaikan Salam Syawal boleh didapati di semua cawangan Pizza Hut bermula dari 24 Mei hingga 30 Jun 2020 sementara stok masih ada. Sila pilih khidmat No-Touch Delivery dan No-Touch Takeaway di aplikasi Pizza Hut atau laman web untuk menikmati pizza kegemaran anda pada kaedah bebas-sentuhan yang paling selamat
Sejajar dengan Sampaikan Salam Syawal, Pizza Hut menguatkan isyarat salam membuat video "salam" terpanjang yang disebut  "Salam Rayaku 2020 terpanjang" yang menampilkan selebriti seperti seperti Shaheizy Sam, Fattah Amin dan social influencer . Video yang direkod dan dihantar akan bersambung-sambung  seperti bersalaman di antara satu sama lain. Salam yang berterusan ini, walaupun bersifat maya, dimaksudkan untuk menyampaikan makna salam yang sebenarnya, iaitu untuk memperkuat silaturrahim dan ikatan antara satu sama lain.

#SalamRayaku #PizzahutMalaysia 

Post a comment

0 Comments